9.novembrī plkst. 14.00 RCB Jaunciema filiālbibliotēkā tikšanās ar grāmatas “Tuvais un tālais Jaunciems” autori Līgu Egli

Pati rakstniece par sevi stāsta:

"Augu laikā, kad lasīšana bija populāra. Bibliotēkā labu grāmatu varēja pazīt pēc tā, cik nodriskāti bija tās vāki. Lasījām un lasījām, pat vakaros zem segas ar kabatas lukturīti, lai mamma neredz, jo citādi dzīs gulēt. 

Kādu laiku man bija nopietna doma kļūt par rakstnieci. Pirmo garstāstu par suni, kas nosaukts zvaigznāja vārdā, sarakstīju 5.klasē, bet tas tāpat kā mani turpmākie sacerējumi, palika ar roku pierakstīts kladē.

Dzīve iegriezās citādi, bet literatūra un vēlāk arī vēsture man allaž šķita saistoša. Ap 2010.gadu kopīgi ar brāli sākām sava ciltkoka pētījumus. Tad arī atklājām, ka par dažiem radiem ir rakstiskas liecības, bet no citiem dzirdējām krāsainus atmiņu stāstus.

Par Rīgas apkaimju biedrības un Jumavas konkursu uzzināju nejauši. Likās negodīgi noklusēt faktus par Jaunciemu, prasījās par tiem pastāstīt. Ceru, ka grāmata jaunciemiešiem patīk. 

Man šovasar palika 60 gadu, strādāju ar literatūru pilnīgi nesaistītā nozarē. Vai būs vēl kādi literāri darbi, rādīs laiks."

Kontaktinformācija bibliotēkā: tālr. 67037095, e-pasts: [email protected]

tuvais_un.jpg